Gele tanden

Heeft u last van gele tanden en wilt u daar wat aan doen, of wilt u hier meer over weten om te voorkomen dat u hier op termijn mee te maken krijgt? Lees meer over de oorzaak van gele tanden, hoe u gele tanden kunt behandelen en wat u eraan kunt doen om de aanslag op uw tanden voortaan te voorkomen.
Naar de Tandenbleeksets →

Gele tanden door roken

Gele tanden door roken is weinig tegen te doen. Sigarettenrook tast de tanden dusdanig aan dat hier vrijwel niet tegen te poetsen valt. Wel kunt u elk halfjaar een gebitsreiniging door de tandarts laten uitvoeren. Helaas valt dit meestal niet altijd binnen de dekking van uw verzekeraar en variëren de kosten over het algemeen van 35 tot 120 euro per behandeling. Het is zeker raadzaam dit te doen als u dagelijks rookt omdat uw tanden alsmaar slechter en geler worden. Verder is aan te raden om driemaal daags uw tanden poetsen en naspoelen met bijvoorbeeld Listerine.

Oorzaak van gele tanden

De oorzaak van gele tanden moeten we zoeken in de invloed van verschillende voedingsmiddelen, die zorgen voor een schadelijke aanslag. Met name koffie en thee staan bekend om de aanslag op de tanden, die zorgt voor een wat gelige kleur hiervan. Daarnaast zorgt ook roken voor een gele aanslag op de tanden en kan het gebruik van bepaalde medicijnen ervoor zorgen dat uw tanden niet langer mooi wit zijn.
Naarmate u ouder wordt zullen de tanden langzaam wat zwakker worden. De afname van de sterkte van de tanden zorgt ervoor dat deze wat vatbaarder worden voor aanslag, waardoor er sneller een gelige kleur zal ontstaan. U kunt gele tanden laten behandelen, of zorgen dat u minder gebruik maakt van stoffen die van invloed kunnen zijn op de kleur van uw tanden.
gele tanden

Gele tanden behandelen

Wilt u uw gele tanden behandelen? U kunt dit doen door gebruik te maken van een whitening tandpasta, uw tanden te laten bleken of uw tanden te laten laseren. Dit eerste is het meest eenvoudig, maar aan de andere kant helaas het minst effectief. Het is mogelijk om uw tanden een tot enkele tanden witter te maken, maar hier gaat behoorlijk wat tijd overheen.
Laat uw gele tanden bleken op het moment dat u daar direct vanaf wilt. U kunt dit thuis doen, of een afspraak maken met uw tandarts om uw tanden weer witter te laten maken. Deze methode is zeer effectief, maar met name bij de tandarts behoorlijk prijzig.
Ten derde kunt u uw tanden laten laseren. U maakt dan gebruik van een gel met waterstofperoxide, die er al na 1 behandeling voor zorgt dat uw tanden een paar tanden witter zullen zijn. Houd er rekening mee dat de peroxide de tanden wat poreus kan maken.

Gele tanden voorkomen

Wilt u gele tanden voorkomen? Let goed op wat u eet en drinkt en zet koffie of thee bij voorkeur weg. Poets uw tanden goed, het liefst na elke maaltijd. Drink bovendien een glas water na een glas frisdrank en laat uw gebit minimaal 1x per jaar reinigen door de mondhygiënist.

Vandaag besteld is morgen in huis! Gratis verzending.
Naar de Tandenbleeksets →